NABOSTOLEN

Konkurrence Forslag

Vi har alle naboer, nogle tættere på end andre. Nabostolen er designet med denne indbyggede dobbelthed, lige gyldigt hvor vi placere os, vil der altid være en nabo ved siden af. Stolene er drejede så man ser på hinanden.

Vi skal se hinanden mere i øjnene, hilse på naboen og interagere med vores medmennesker.
Selv enkelte små ordvekslinger eller smil har betydning for menneskers velvære.

Nabostolen er designet, så to mennesker, siddende på hver sit sæde, kan se hinanden i øjnene, kommunikere, men også læse i hver sin bog eller blot kigge ud i luften, uden at naboen skygger for udsigten.

Stolen udfordre måden vi agere på i det offentlige rum og opfordre til interaktion. Det er tid til at tale med vores nabo.

MATERIALITET

Nabostolens stel er af rustfritstål, hvor sædet er af polyurethan snor. Stolens todeling er markeret ved snorens to farver, den mørkegrønne og den koralrøde. Snoren på stolene kan varieres i farver, for at skabe et rigt og differentieret udtryk.

Stolens stel er bøjet i stål og svejset. Stålet kan bøjes med CNC maskiner, hvor efter det svejses sammen enkelte steder. Til sidst flettes snoren på, ind i snoren sættes skiltet hvorpå der står nabostolen, navnet anes kun svagt på stolens ryg, men læses tydeligt i skyggen.